Бюлетин  

Абонирайте се за нашия бюлетин за да бъдете винаги навреме информирани за нашите нови услуги и промоции

   

Има различни критерии, по които да си избелем нов принтер - качество на печат, производителност, цена на консумативите, доверие в марката и т.н. Но когато не сме си правили предварителна оценка, отиваме в техническия хипермаркет, купуваме най-евтиния и обикновено това е най-грешното решение.

Тук ще споделим някои наши оценки на различни марки и модели лазерни принтери от гледна точка "цена на консумативите" - разбирай тонер касети, дръм касети, шпули.

Разделяме най-грубо консумативите на три вида:

-оригинални - консумативи, произведени от производителя на принтера.

-съвместими - нови консумативи, произведени от друг производител и предназначени за този принтер.

-възтановени - ползвани консумативи, възтановени за ново ползване. Най-добре е да са на база ползвани оригинални.

Ако ще ползвате оригинални консумативи, всички принтери са еднакви. Производителите Ви продават "цена на страница" и те са оеднаквени за различните класове принтери.

Големи различия се получават при ползването на съвместими и  възтановени консумативи. Трябва предварително да проучите какви цени ще Ви предложат специализираните фирми и какви гаранции ще Ви дадат. И не става въпрос само за еднократно зареждане на касета, а за това колко пъти може да я зареждат и могат ли да дадат осреднена цена? Ако нямате предпочитан доставчик, най-добре е да проверите на повече от едно място,

Няколко общи правила за цени при ползване на съвместими и възтановени консумативи:

- "евтин принтер - скъп консуматив" желязно правило.

- за принтери Hewlett-Packard / Canon ще намерите най-голямо разнообразие от съвместими и възтановени консумативи на различни цени и доставчици за тях.

- за принтери Samsung / Xerox в началото ще имате големи проблеми в намирането на алтернативни решения на оригиналните консумативи. Първата година чиповете им са на такава цена, че оскъпяват двойно и тройно цената на въстановяване.

- за принтери Lexmark може и да не намерите алтернативни решения.

- за принтери Brother търговците ще Ви кажат, че няма проблеми, няма чипове и сами ще си ги зареждате. В консрукцията на касетите няма система за събиране на отработен тонер и това създава проблеми при неколкократното използване на тонер касетите. Направени са като за безотпадна технология, а такава няма. Периодично ще трябва да си купувате нови тонер касети, най-добре оригинални.

Знаем, че много колеги няма да са съгласни с някои наши мнения, правила и препоръки. За това, преди да си купите принтер, се консултирайте с повече от един доставчик на консумативи. На практика, преди да си изберете принтер, трябва да си изберете доставчик на консумативи и резервен вариан, ако не сте доволни от него.

Сподели с приятели

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
© 2014 - 2020 РиДиКо ООД Всички права запазени