Бюлетин  

Абонирайте се за нашия бюлетин за да бъдете винаги навреме информирани за нашите нови услуги и промоции

   

Тук ще споделим нашите впечатления от гледна точка "производителност",  Това естествено касае потребители от среден клас, с повече от едно работно място и над 3000 стр. месечно.

Ако преди 15г. клиент каже, че печата над 6000 стр месечно от 3 работни места и пита какво да му препоръчаме, щях да му кажа "високо производителен принтер за 10000 стр. за предпочитане мрежов". Последните няколко години препоръчвам " 3 принтера НР от най-евтините, за предпочитане да са в локална мрежа"

Защо препоръчвам 3 принтера?

- принтер на всяко работно място е по-удобно от общ мрежов.

- три евтини принтера са по-евтини от един високопроизводителен мрежов.

- техниката толкова бързо остарява, че един модел докато стигне до пазара, вече е морално остарял. Един евтин принтер е лесно да го смениш, скъпият е вечно твой, колкото и да те ядосва.

- ако се ползва зареждане или неоригинални касети, експлоатацията на евтините принтери няма да е по-скъпа от тази на високопроизводителния.

- ако високопроизводителният принтер спре по каквато и да е причина, работата се блокира, всички са нервни, звънене по телефони и т.н. Който го е преживял е наясно. Обслужването на високопроизводителния принтер е свързано с оторизиран сервиз, дори иза дреболии.

- ако дори два от трите евтини принтера спрат, можете да пренасочите временно работата към работещия, до спокойното решаване на проблема..

За по-голяма яснота ще дам един пример:

Преди няколко години имах работа в една държавна агенция - функционираше от близо година. В една стая работеха 4 жени и кръстосваха като мравки. Стана ми интересно и се загледах се по-внимателно. Имаше 4 работни места с 4 компютъра и 4 малки преносими скенерчета (малки не означава евтини), един високопроизводителен мрежови принтер и една голяма мултифункционална копирна машина А3 с всички екстри. Тя изобщо не беше свързана в мрежата, сортерите и стояха в кашоните до стената. Жените копираха  неподвързани документи (на листи) през скенерчетата и принтираха на мрежовия принтер, а на копирната машина копираха подвързани папки. Всеки знае, че при подвързани папки екстрите на машината не играят, разлиства се и се копира листче по листче,  така че се изчакваха.

Ако бяхя оборудвани с 4 мултифункционални устройства А4 среден клас, те щяха да струват колкото скенерчетата + мрежовия принтер и щяха да им са напълно достатъчни. Голямата машина формат А3 е напълно излишна и изобщо не им трябва, защото при тях върши работа колкото най-обикновена машина.

Най-общо, простите решения са ефективни и лесни за промяна.

Сподели с приятели

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
© 2014 - 2020 РиДиКо ООД Всички права запазени